12 Mayıs 2018 Cumartesi

8. TSTD Kongresi "Sağlık Turizminde Yol Haritası"


8. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi  3-6 Mayıs Kuşadası/Aydın da yapıldı. TSTD Genel Başkanı Enginer Birdal açılış konuşmasında “Sağlıkta son düzenlemelerle önemli adımlar atıldı, 2002 de başlayan Sağlıkta Dönüşüm programıyla sağlık alt yapısının güçlendiğini. kaliteli ve etik değerlerle sağlık hizmeti üretilip,  dijital teknolojiyi kullanan tıp sektöründeki başarılı sonuçlar alınmaktadır. Türkiyemizin Markalaşmasının önemini  ve işbirliklerinin yapıldığını” söyledi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger “Aydın’ın Termal Turizmde nokta şehir olduğunu, yatırımcılara destek vereceklerini, aktif çalışmalar yapılacağını” söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi ADÜ Rektörü Prof Dr Cavit Bircan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Önel Kayalı, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve Özbekistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Ulubek Egamberdiev ve 50 ülkedin 400 yurtdışı katılım ve yurtiçi katılımcı ile toplam 700 katılımcı iştirak etti. TSTD kurucu Başkanı Dursun Aydın, TSTD Genel Sekreteri Prof Dr Dilaver Tengilimoğlu, asistanı Elif Boduroğlu, TSTD Yön. Kur.Bşk. Yrd Yücel Şirin, Dr ve Av. Erkin Göçmen, Hidra Health tan Somer Arica, Ercan Karakuş, yurtdışı katılım organizatör Dr Nuray Üner, Harun Işık, Proje Sorumlusu Buket Hanım, Tercüman Bulin Akalın ve Ebru Özerkal gibi sayısız STK gönüllüleriyle ekip olarak birlikteydik. Turaş Turizm Seyahat Ajentasından Genel Müdür Atıf Tolga Morgül, Organizatör Meltem Şenyurt  İnce, Panel ve Bildiri organizatörü Cansu Aykan ve tüm ekip arkadaşlarıyla, Amara Sealight Elite CEO su Necla Açık Nıcoara ve ekip arkadaşlarıyla, TRT İzmir ve Ankara ekibine ve organizasyonda emeği geçen emeğini harcayan tüm  ekibe teşekkür ederiz. 
TUSEB Prof.Dr. Figen Çizmeci Şenel, TÜSKA Prof.Dr. Ahmet Çarhan ve Uzman Demet Gökmen Kavak,TURSAF tan katılan federasyon dernek temsilcileri, Dr Ahmet Bildirici, Dr TEVFİK Yazan, İZSATU Dr Bülent Cinel, Dr Alparslan Coşkun, THTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, THTC Genel Başkanı Emin Çakmak, THTC İcra Kurulu Başkanı ve Liv Hospital Meri İstiroti, THTC Danışma Kurulu Başkanı Hamdi Şengel, Ankara Sağlık Turizm Derneği Uz.Dr Fatih Somuncu, Kocaeli Sağlık Turizm Derneği Öğr. Gör. Tümay Mercan, Ankara Sağlık Kurucuları Derneği YK Dr Oğuz Engiz, Uşak Milletvekili Alim Genç, İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait, Üsküdar Üniversitesi Prof.Dr. Haydar Sur, Prof.Dr. Nilgün Sarp, Zonguldak Bülent Ecevit Ünviversitesi Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Duygu Kırgın Toprak, Doç Dr Haluk Özsarı, Ekonomi Bakanlığından Alperen Kaçar, İzmir TROY Goldner Yaşlı Bakım Merkezi Funda Dağar, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ümmü Hanım, Ankara dan ATİD Ali Cenk Yorulmaz ve çok sayıda akademisyen ve sağlık medikal, termal sağlık sektör paydaşı katıldı. TSTP üyesi 8 dernek Türkiyenin Global Sağlık Turizmi Sektörü Ölçeğinde başarı olabilmesi için alınacak önlem ve tedbirleri belirleyen toplantı ile bir dizi karar aldılar. Akademisyen ve Sağlık Kamu ve Özel Sektör paydaşlarının katıldığı panel ve bildiri sunumlarıyla yapılan eğitim konuları aşağıda belirtilmiştir.
Kongrede;
*Sağlık Turizminde Kalite ve Akreditasyon,
*Sağlık Turizminde öncü ülkeler,
*Sağlık Turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği,
*Ekonomik Boyutu,
*Sağlık Turizminin Hukuki ve Etik Boyutu,
*Sağlık Turizminde Termal Turizmi,
*Sağlık Turizminde Yaşlı ve Engelli Turizmi,
*Sağlık Turizminde Kamu Politikaları  vb konuları ele alındı.
Tıp Turizmine uygun ülke coğrafyamızla, ülke insanı misafirperverliği, katiteli ve etik sağlık hizmeti üretirken, Türkiyemizin tanıtılarak, Türkiyenin Markalaşmasının önü açılacaktır. 
Kongrede 1. Ve 2. Günü eğitimler yapılarak B2B görüşmeleriyle devam edildi. 2. Gün Gala yemeğinde buluşan sağlık sektör katılımcıları Amara Sealight Elite Hotel misapirperverliğiyle ağırlandı. Hastane ziyaretleri ile devam edilen son günde İzmir ve Aydın çevre illerinden seçilen hastanelere teknik gezi düzenlendi.
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak; Türkiyemizin 2023 SATÜRK Hedefleriyle;
Türkiyemizin Sağlık Turizminde ”MARKALAŞMA”sını sağlayan tüm kamu ve özel sağlık sektör temsilcileri işbirliğiyle hepbirlikte paylaşarak üretmekteyiz.
https://www.facebook.com/bsaykam/videos/10204610971909743/
Emekler birleşince, Değişim ve Dönüşümü gerçekleşetirecek yüreklerle, gelecek Sağlık Turizmi  sureclerine katkı sağlayarak,  hepbirlikte ülkemizin 2023 hedeflerine ilerlemekteyiz.
TRT Haber linki https://t.co/xwRXbEnUF4


7 Nisan 2018 Cumartesi

8. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi “3-6 Mayıs 2018 Kuşadası/Aydın


8. ULUSLARARASI  SAĞLIK TURİZMİ KONGRESİ 3-6 MAYIS Kuşadası/AYDIN

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği  merkezimizAnkarada olup, Ülkemizin Sağlık Turizminin hakettiği değeri kazandırmakta, ülke kalkınmasına hizmet etmekte,  sağlık sektörü ile yurtiçi ve yurtdışı talepçileri buluşturarak, ülkemiz 2023 hedeflerinde Sağlık Turizminin döviz getirici ülke ekonomisi hedeflerini geliştirmektedir.
2005 yılında dönem Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr Dursun Aydın başkanlığında kuruldu. ProfDr  Mustafa PAÇ “Kalp Naklinde 44 .yıl gururuyla” Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi olarak TSTD ikinci başkanıdır. Dernek başkanımız Enginer BİRDAL Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri ve Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyesi olup, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Sağlıklı Nesiller Derneği Başkanlıklarını yapmaktadır.Sağlık Bakanlığına  Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü/Bakan Danışmanlığından geçerek Eğitimci kökenlidir.

TSTD Genel Sekreteri Prof Dilaver Tengilimoğlu “Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesinde Akademisyen”, Yön.Kur.Bşk.Yrd Yücel ŞirinYön. Kur. Üye Avukat Doktor Erkin Göçmen, Muhasip Üye Fikret Öztürk, ProfDr Nihat Tosun, Nevval Sevindi, Dr İbrahim Kılıç, GerontologDr Kemal Aydın, Dr Filiz Çevirmen, Dr Hayati Akbaş, Dr Abdülkadir Kırtepe, Dr Mustafa Aksoy, Hilal Seydioğlu, S. Kamil Yüceoral gibi isimlerle vb güçlü bir kadro ile hizmetlerini sürdürmektedir.
TSTD Amacı ve faaliyetleri; Sağlık Turizmi ve Kaplıca Termal Turizmi gibi Tamamlayıcı Tıp potansiyellerinin araştırılması, geliştirilmesi, yurtiçi ve dışında tanıtımının yapılmasını sağlamaktadır.Yurt dışındaki ve ülkemizdeki Yaşlılar ve Özürlülerin Sorunları ve bakımları üzerinde çalışmalar yapmaktadır.Sağlık Turizmi alanlarında araştırmalar yapılarak Mesleki Eğitimlerin verilmesini sağlamaktadır.
Vizyonumuz;Sağlık Turizminin Türkiyemizin 2023 hedefleriyle geliştirilmesini  sağlamaktır.

Misyonumuzla; Sağlık Turizmi hakkında araştırmalar yapmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, Türkiyemiz Sağlık Turizmini geliştirirken, ülkemiz turizmininin geliştirilmesine ve  döviz kazandırılmasına katkı sağlamaktayız. Her yıl düzenlediğimiz 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya da 14-27 Mart 2009 de dönemin Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ ve Dr Dursun AYDIN önderliğinde kongrede çok sayıda yerli ve yabancı üst düzey yönetici, yatırımcı ve sektör temsilcisi katılmıştır. İlk Kongremiz Sağlık Turizmi açısından tarihi dönem noktası olmuştur. 2009 yılında Türkiyemiz Sağlık Turizmi potansiyeli olarak gösterileceği ülkeler Ortadoğu, Balkan Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika’dır. Türkiyemiz Tıp Turizminde yer alan coğrafyası, ülke insanımızın misafirperverliğiyle, dijital teknoloji ile gelişen tıp sektöründeki başarılı tedavi sonuçları, kaliteli sağlık hizmeti ile sağlık sektöründe başarısını hergeçen gün arttırmaktadır. Bu yıl 8. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresimizhttp://turkeyhealth2018.org/tr/ana-sayfa/ 3-6 Mayıs 2018de Kuşadası/Aydın da yapılacaktır. Kongremiz Ana Teması “ Sağlık Turizminde Yol Haritası”  dır. Sağlık sektörü önde gelen yerli, yabancı ve davetli konuşmacıların yanısıra, paneller toplantılar, birebir B2B görüşmeleri ve benzeri etkinliklerle, sağlık turizmi alanında kademisyenler, kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, hastane ve sağlık kurum yöneticileri, sektör temsilcileri, yatırımcılar ile yurtdışı sektör paydaşlarını buluşturacaktır.  
Kongremizde;
*Sağlık Turizminde Kalite ve Akreditasyon, *Sağlık Turizminde öncü ülkeler, *Sağlık Turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği,
*Ekonomik Boyut, *Sağlık Turizminin Hukuki ve Etik Boyutu, Sağlık Turizminde Termal Turizmi, *Sağlık Turizminde Yaşlı ve EngelliTurizmi,
*Sağlık Turizminde Kamu Politikaları  vbkonuları ele alınacaktır.

Sağlık Turizminde girişimci,ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturarak, gelişimlerini sağlamak, ülkemizdeki tüm Sağlık Turizmine yeterli, işletmelerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak, ülkemiz destinansyonu sıralamasında Türkiyemizi öne çıkarmak ve ülkemiz sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kongrelerimiz,sempozyumlarımız, panellerimiz, eğitimlerimiz vb ile paylaşarak çoğaltmaktayız. Türkiyemiz adına nitelikli insan gücünün geliştirilmesini ve kamu ve özel iş dünyasına kazandırılmasını sağlayarak insan istihdamının arttırılmasını sağlanmaktadır.
İŞKUR Destekli AB proje ortağı olduğu "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin GeliştirilmesiProgramı" kapsamında hazırladığımız "Engelsiz Sağlık Turizmi İle Yeni Hayatlar" eğitimiyle Türkiyemizde 120 birey TSTD tarafından iş dünyasına eğitilerek kazandırılmıştır.
27.03.2018 tarihli Ankara Kalkınma Ajansının düzenlediği “Termal Sular ve Tamamlayıcı Tıp Sempozyumu” yapılırken, TSTD Başkanı EnginerBİRDAL’ın panel başkanı olduğu 3.Panelde https://betülserpilaykam.blogspot.com.tr/ Termal İşletmeler ve Tecrübe paylaşımları konusu ele alınmıştır. 
1.UluslararasıGelenekselveTamamlayıcıTıpKongresihttp://getatkongre.org/index.phpDünyaSağlık Örgütü 2014 - 2023 GelenekselTıp Stratejisi doğrultusunda19-22 Nisan 2018 de İstanbulda yapılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu katılımıyla Hestourex 2018 davetine Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak ben ve Ercan Karakuş'un katılımıyla; TSTD Genel Başkanı Enginer BİRDAL ve Genel Sekreteri Prof Dilaver Tengilimoğlu, DÜNYAK Genel Başkanı Gerentolog Kemal AYDIN katılımlarıyla düzenlenen Sağlık Turizmininin geliştirilmesini sağlayan panellerde sunumlarımızla katkı sağlanmıştır. Kamu ağırlıklı dernek olarak TSTD ve 15 Federasyon ve tüm Türkiyemizden katılım sağlayan Sivil Toplum Kuruluşları STK ların değerlendirilmeleri Hestourex 2018 e katılımıyla gündeme alınarak, çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir.  B2B görüşmeleriyle ikili ülke ilişkileri ve Türkiye Sağlık Sektör paydaşlarının işbirlikleri sağlanmıştır. Hestourex 2018 için Antalya Valiliği, Antalya Belediye Başkanları ile Antalya Kültür Bakanlığı yetkilileri, Kuzey Kıbrıs Türkiye Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, Aktuel Fuarcılık TİC.LTD.ŞTİ. ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Genel Bşk Emin Çakmak ve TURSAF, İZSATU, ALSTUD, TSTD ile tüm Federasyon ve STK lara katkıları için teşekkürler, hepbirlikte  başarılarımızın devamı temennisiyle...
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak; Türkiyemizin 2023 SATÜRK Hedefleriyle;
Termal Turizmde 1.500.000 turistle  (600.0000 tedavi amacıyla) yabancı Sağlık Turistine hizmet üreterek, 3 milyar dolar gelir eldeedilmesiyle,Medikal Turizmde 750.000 medikal yabancı hastanın tedavisiyle dünyanın 5. Destinasyonu olarak 5.6 Milyar dolar gelirelde edilmesi, İleri Yaş Turizminde 150.000  yabancı sağlık  turistin ülkemizi ziyaretiyle 750.000 milyar dolar gelir elde edilmesini sağlayacak organizyonların içinde olarak, Türkiyemizin Sağlık Turizminde ”MARKALAŞMA”sını sağlayan tüm kamu ve özel sağlık sektör temsilcileri işbirliğiyle hepbirlikte paylaşarak üretmekteyiz.

28 Mart 2018 Çarşamba

TERMAL SULAR ve TAMAMLAYICI TIP SEMPOZYUMU

TERMAL SULAR ve TAMAMLAYICI TIP SEMPOZYUMU



Termal Sular ve Tamamlayıcı Tıp Sempozyumu  Ankarada Holiday In Otelde gerçekleştirildi. Ankara Kalkınma Ajansının desteklediği sempozyumun açılış konuşmasında Genel Sekreter Arif Şayık “. Doğu Türkistan’ın Uygur bölgesinde 2 yıl önce görevlendirildiğimizde 20 katlı bir binada araştırma ve deney laboratuvarlarıyla 150’ye yakın bitkinin ilacını tescilleyerek çıkartılmış muhteşem bir tamamlayıcı tıp merkeziyle karşılaştık.  Kronik hastalıkları iyileştirmektedirler.  Bizde ise tamamlayıcı tıp iş ehli olmayan kişilerin ellerinde istismar edildi. Biz mükemmel iki değerin ticarileşmesi açısından  Ankara’nın bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz . Ankara Kalkınma Ajansı olarak bu yola baş koyduk” dedi.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata Türkiyemiz ve Ankara’nın gelişimine değinerek  programın önemini belirten açılış konuşmasını  gerçekleştirdi.
Çok sayıda kamu ve özel sektör çalışanları, STK temsilcileri ve devlet büroksisinin katıldığı sempozyumda İlk panel konusu “Termal Sular ve Tamamlayıcı Tıp” oldu.  Panel başkanı Prof Dr İlkay Erdoğan Orhan Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak İlaç ve Eczacılıkta bitkisel içeriklerle hazırlanan çay, farmasotik karışımların tamamlayıcı tıbbi tedavi süreçlerinde katkısını belirtti. TUSEB Yön.Kurulu Üyesi Uz.Dr Ayşe Turan Türkiye de Sağlık Turizmi ve Termal Turizmin yapılacak çalışmalar ile geliştirileceğini belirtti ve önemini vurguladı. Panelde Doğal Hayat Polikliniği Kurucusu Dr Suat Arusan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemlerini ve faydaları ile uygulamalarını anlattı.AGrubu Şehir Plancısı; UPA Kentsel Planlama Mimarlık A.Ş. Bursa da Sağlık Turizminde Termal Su Potansiyeli ve Sağlık Turizm Hedefleri hakkında bilgi verdi.
Panel paşkanlığını Uz. Dr Ayşe Turan’ın yaptığı ikinci panel konusu “Termal Turizm ve Ankara da Sağlık Turizmi için atılacak adımlar” oldu. Sağlık Bakanlığı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr Zafer Kalaycı Sağlık Bakanlığının Uluslararası 1. Tamamlayıcı Tıp Kongresinin 21-22 Nisan 2018 İstanbul da gerçekleştirileceğini iletti. Tamamlayıcı Tıp Merkezleri kurulmasının  düşünüldüğünü ve alt çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Haymana Belediye  Başkanı Özdemir Turgut kaplıcaları ile ünlü beldenin termal suyu kalitesi;yapılan testler sonucunda anti aging özelliği barındırdının tespit edildiğini ve cilt bakımı, onarımı içinde en iyi termal suyu nitelinde olduğunu belirtti. Oturumun diğer panelistleri Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı Hüsrev Diktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden Gürdal Bozkurt ve Ayaş ve Güdül Belediyeleri adına Meclis Üyesi Muzaffer Yalçın’dı.
Oturum başkanı Sağlık Bakanlığı Danışmanı Enginer Birdal’ın yönettiği Üçüncü panele; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, Prof Dr Dilaver Tengilimoğlu, ATİD Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz katılımcı oldu.Panelde işletmelerin başarı öyküleri ve tecrübeleri, turizm ajentelerinin beklentileri, Sağlık Turizmini hareketlendirmek için neler yapılabilir konuları ele alındı.


10 Mart 2018 Cumartesi

Türk Dünyasında Kadının Geçmişten Bugüne Yeri ve Önemi Paneli


Türk Dünyasında Kadının Geçmişten Bugüne Yeri ve Önemi PANELİ

Türk Dünyası Parlementerler Birliğinin düzenlemiş olduğu “Türk Dünyasında Kadının Geçmişten Bugüne Yeri ve Önemi” konulu Türk Dünyası ve Türk Kadınları Dayanışma Paneli ATO da 10 Mart 2018 de gerçekleştirildi. Panele Afyon Milletvekili Müjdat Kayayerli, Bayburt Milletvekili Şaban Kardeş, Kayseri Milletvekili Mustafa Dağcı, TÜRKKAD Genel Başkanı Emine Bağlı, Bul-Türkten Fatma Aksoy, Ayşe Aksoy,  Türkmen Dernekler Federasyonu ve Emekliler Derneğinden Hasan  Akgül ve BAŞKON Temsilcileri ile Dünya Göz İş Geliştirme Yöneticisi Ali Olgun Boydak, Uluslararası Girişimci İş Adamları ve Sanayiciler Derneğinden Demirhan Daştan katıldı.  


TRT Spikeri Metin Cambaz’ın sunumuyla başlayan panelde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. TDPB Genel Başkanı Nail Çelebi Türk Dünyasında kadının önemini vurguladığı konuşmasında “Cennet annelerin ayakları altındadır” dedi. Çalışma hayatında kadın çalışan katılımının arttığını belirtti. Siyasette %20 oranında milletvekilinin kadın olduğunu, %50 oranında vekil çıkarılmasının ülkemize hızlı gelişim kazandıracağını belirtti. Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Ayşe Bilge Arslan ise kadının daha bilinçli ve üretken olarak iş hayatına katılımıyla Türkiyemizin 2023 ve 2030 hedeflerine hızla ilerleyeceğini belirtti.

Gazi Üniversitesi Doç.Dr Meşkure Yılmazın oturum başkanlığını yaptığı panelde Türk Boylarında kadının statüsü ve gelişimiyle tarihsel süreçte ilerlediğini belirtti. Geçmiş ve toplum içindeki şu an ki konumunun Cumhuriyet dönemiyle Atatürk’ün önderliğiyle yurt dışında ve İslam ülkelerinden daha ilerde olduğunu belirtti. “Kadının aile içinde aldığı sorumluluğun fazla olması sebebiyle yükünün ağır” olduğunu söyledi. Evdeki sorumluluğun üstüne iş hayatındaki duruşuyla da toplumsal ilerlemede kadının statüsünün gelişimine dikkat çekti.




ASO İl Kadın Girişimciler Kurulu Serpil Polat sanayii odası olarak Girişimci Kadınların desteklendiğini, yapılan çalışmaları ve sonuçlarını açıkladı. Türk kültürümüzde geleneksellikleriyle devam eden mesleklerin canlandırılmasının gerekliliğini belirtti. TÜRKKAD dan Elçin Ödemiş Türk tarihimizde kadının rolüyle, tarihsel bilgilerle kadınlarımızın bugüne kadar ki gelişimine dikkat çekti. İlahiyatçı Ayşe Sucu konuşmasında kadının yaradılışı gereği erkekle birlikte birbirini tamamladığını belirtti. Medyada ve TV programlarında açıklama yapan ve dini bilgi doğrultusunda olmayan yalan hocaların söylemlerine kulak verilmemesi gerektiğini iletti. “Bu tür söylemlere itibar edilmemelidir” dedi. ÇSGB Ceylan Çiftlik Arık ise çalışma hayatında kadının statüsünün gelişimiyle daha üst konuma getirilmesinin gerekliliğini belirtti. Çalışmalarında programlar yapıldığını ve çıkan sonuçlarla gerekli düzenlemeler yapılarak, eylemsel çalışılabileceğini iletti.

Türk Dünyası Parlementerler Birliğinin 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği konuşmacıların donanımlı, bilgi birikimleri ve sunumlarıyla verimli geçti. Konuşmacılara plaket verme töreniyle devam etti. Panel soru cevapla devam ederek sonlandırıldı.

5 Mart 2018 Pazartesi

TÜRKİYE MEZUNLARI ANKARA SAĞLIK SEKTÖR KONFERANSINDA


TÜRKİYE MEZUNLARI ANKARA SAĞLIK SEKTÖR KONFERANSINDA

Türkiye Mezunları, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Ankara Sanayi Odası ASO işbirliğiyle, Ankara Valiliği ve Sağlık Bakanlığının katkısıyla “Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Sağlık Sektörü Konferansı” nda Ankara da kamu ve özel Sağlık Sektör Temsilcileri, STK lar birlikteydi. 56 ülkeden 200 katılımcı Türkiye Mezununun Ankara iş dünyası ve STKlarla işbirliğiyle verimli çıktılar alınan konferansta B2B görüşmeleri ülkeler arasındaki ticari ve sağlık alanında işbirliğine katkı sağladı.
Konferansın birinci gününde ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Şuayip Birinci, Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar, Libya Sağlık Bakanı Ömer Beşir El-Tahiri, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbenk Batıraliyev katılırken, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr İhsan Şahin “Sağlık Sektöründe Ankara” konulu sunum yaptı.
Konferansın ikinci günü B2B görüşmelerinde Fransa, İsviçre, Tacikistan, Gana, Sudan, Azarbaycan, Katar İngiltere, Yunaistan, Kazakistan, Kosava, Makedonya, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Etiyopya, Afganistan, Pakistan vs 56 ülke masalarında karşılıklı iş görüşmeleri yapıldı.
Öğleden sonra yapılan oturumlar Sağlık Turizmi, İlaç Eczacılık, Sağlık Yatırımları, Medikal Tıp 4 ana konu üzerinde sektör paydaşlarının fikir paylaşımlarının yapıldı. Dr İhsan Şahin’in yönetimindeki kapanış oturumunda ABD'de Philadelphia eyaletinde bulunan Drexel Üniversitesi'nden Prof Dr Banu Onaral, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığından Dr Hüsrev Diktaş, Zürih Üniversitesinden Prof Dr Mutlu Özcan ın açıklamalarıyla konferansta çıkan sonuçların ilgili bakanlık ve iş alanlarındaki sektör paydaşlarıyla gelişim amacıyla iletileceği belirtildi.
Konferansta Türkiye Mezunlarının buluşması yanısıra, işbirliğiyle Sağlık Sektörü çalışan ve Yatırımcılarına yeni çıktılarını iletirken, Sağlık Sektörü gelişimine katkı sağlayan verimlilikte elde edilmiştir. 

3 Şubat 2018 Cumartesi

PAMUKKALE FOTOLARI

Pamukkale Travertenleri