10 Eylül 2017 Pazar

2. AR-GE VE İNOVASYON ZİRVESİ VE SERGİSİ


Bilim ve Sanayii Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TUBİTAK, DEİK, TOKİ nin katkısıyla Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından 6-7 Eylül 2017 de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 
“2. AR-GE ve İnovasyon Sergisi” düzenlendi. 
AR-GE ve İnovasyon stratejilerine katma değer sağlamak, Türkiyenin üretiminde teknolojide geldiğimiz noktayı belirtmek, üniversite, sanayii ve kamu işbirliğini geliştirmek, projelerle üretim sinerjisi oluşturmak, yatırıma dönüştürmek, ülkemizdeki yatırımlara teşvikler hakkında bilgilendirmek için düzenlenen zirve ve sergiye ilgi yoğundu.
Bilim ve Sanayii Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında “AR-GE ve İnovasyon tasarım ve markalaşmada ülke olarak seferberlik içinde olunacaktır” dedi. Bakanlık olarak AR-GE ve İnovasyona, yenilikçi ekonomi anlayışıyla değişim ve dönüşümle katmadeğeri yüksek ürün üretmeye her türlü teşvik ve katkı konusunun gündemde ilk öncelikli olarak ele alındığını belirtti. Küresel güç olan Türkiyemizin 2023 te dünyada ilk 10 ülke içinde olmasını hedeflediklerini belirtti. “Sanayii 4. de yeni endüstri döneminin gerisinde kalamayız.” dedi.
2. gün Kalkınma Bakan Müsteşarı Fatih Hasdemir modaratörlüğünde “Yerel Kalkınma Teknoparklar ve Sanayii Kümelenmeleri” toplantısında Türkiyemizde 70 kadar Teknoparkın olduğu ve 30 kadar Teknoparkın etkin üretim ve danışmanlık verdiği iletildi. Ayrıca yenilikçi fikirleriyle start-up olan genç girişimcilerin ülkemizden beyin göçüyle gitmemesi için tüm imkanların sağlanıp ve teşviklerin verilmesi için yatırımları hızlı şekilde dönüştüren Teknokentler hakkında bilgi verildi. Zirve kapsamında “Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknikleri” Panelinde modüler depolama sistemleri yarışının yaşandığı gündem konusuydu.Etkin ve verimli sunum ve paylaşımlarla stantlardan alınan bilgilerle yenilikçi fikirleri değerlendirmek için teknokentlerle görüşmeler, KOSGEB, TUBİTAK ve diğer yatırım ve teşvikler hakkında birebir konunun uzmanlarıyla standlarda bilgi alındı ve işbirliği için izlenmesi gereken stratejiler belirtildi.

9 Eylül 2017 Cumartesi

İZMİR de BAYRAM ZİYARETLERİ

İZMİR de BAYRAM ZİYARETLERİ

İzmir doğası, yapısı gereği termal kaynakları ile Yaş Turizmi için ideal ilimizdir. Bayram tatilinde İzmir’i annemle birlikte ziyaret ettik. İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr Bülent Cinel ile fikir alışverişinde bulunup İZSATU ve TURSAF olarak yaptıkları çalışmalar hakkında  bilgi aldım. 
Aydın'ın Kuşadası Devlet Hastanesini bayramlaşma ziyaretimde Acil Nöbetçi Ekibiyle bayramlaştık. Nöbetçi ekibin sade ve başarılı hizmet tarzıyla müracaat eden hasta ve yakınlarını yönlendirmesi,  ekibin sinerjisiyle seri çözümsel tarzını takdir ettim. Görev yapan Nöbetçi Memur arkadaştan bilgi aldım. Kuşadası Devlet Hastanesinin yeni yapıldığını iletti. Personel sayısının eksikliği sebebiyle personel talep edildiğini belirtti.


İZSATU başkanı Bülent Cinel Türkiye’nin Sağlık Turizminde lider ülke olması ve İzmir’in markalaşması için 2023 Türkiye hedeflerine odaklandıklarını belirtti. 05.09.2017 tarihinde de TRT Kent Radyosunda İZSATU ve TURSAF adına katılacaklarını iletti. Samsunda 11-12 Ağustos 2017  tarihinde TURSAF 3. Olağan Toplantısı ile 7-9 Temmuz 2017 TURSAF adına Konya Sağlık Turizm Derneği toplantısı ve önümüzde gerçekleştirecekleri projeleriyle, yeni Sağlık Turizmi Yönetmeliği hakkında konuştuk.
TURSAF 7 kurucu dernek ve İZSATU olarak önümüzdeki projelerini TRT Kent Radyosunda İZSATU Başkanı Bülent Cinel ve Dr Alpaslan Coşkunla konuşma özetlerini de aktarıyorum.
İzmir ve Aydın bölgesi % 60 termal kaplıcalar sahip olup, Yaş Turizminde Fizik Tedavi ve kur ile birlikte değerlendirilecek doğa koşulları taşımaktadır.  Fakat Sağlık Turizmi hastasına sunulacak hizmet için otellerin ve tesislerin azlığı ve işlevsel olmaması ilk çözülecek sorundur. Termal Turizmi ve Fizik Tedaviyi uygulayabilecek yatırımcılar beklenmekte olup, özel  düzenlenen tesislerin kurulmasının ilk öncelikli ele alınması gerekliliği doğmaktadır. İZSATU olarak Ege bölgesinde Markalaşma  çalışmalarının hızlanması sağlanmaktadır.




Travel Turkey 2018 e katılacak olan 40 ülke ile görüşmeler  yapılıp, 200 alım heyetini İzmir e getirecek Sağlık Turizminin katma değerini yükseltme çalışmaları yapılmaktadır. 

Konya da düzenlenecek olan İslam Ülkeleri Zirvesi ne davet edilecek arap ülkeleri ile görüşmeler devam etmektedir. Sağlık Turizmine ara eleman yetiştirme programında  2 üniversite ile yaptıkları çalışmalar sonucu; yabancı dil bilen, 2 yıllık mezun alan elemanı yetiştirmek için çalışmalar devam etmektedir. Önümüzdeki eğitim döneminde çalışma sonuçları netleşecektir.
Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye ve Hükümetle karşılıklı bilgi paylaşımlarıyla, yapılan çalışmalar sonucu görülen aksaklıklar düzeltilmektedir. Yönetmeliklerdeki  bazı aksaklıklarında giderilmesi için işbirliği yapılmaktadır. İzmir bölgesinin Markalaşması ve Türkiyemizin Lider ülke olması için gereken tüm adımları attıklarını, paylaşarak çoğalttıklarını gözlemledim.